Help mee Andrés Felipe te vinden

Claudia zoekt zoon Andres Felipe(33)

Claudia is afkomstig uit Armero, een Colombiaans stadje dat op 13 november 1985 door een spontane vulkaanuitbarsting van de aardbodem werd weggevaagd. In korte tijd werd de stad bedolven onder metershoge modderstromen, waardoor 23000 mensen om het leven kwamen.

Claudia ontsprong de dans: ze studeerde in Bogota en verbleef daar ook toen de ramp zich voltrok. Haar man en haar vijfjarig zoontje Andres, alsmede haar overige familieleden, waren achtergebleven in Armero.

Chaos
Na de catastrofale gebeurtenis spoedde Claudia zich zo snel mogelijk naar haar geboorteplaats. Door de ontstane chaos was het moeilijk om te achterhalen of haar familieleden de ramp hadden overleefd. Lang niet alle slachtoffers van de ramp konden worden geïdentificeerd. Veel stoffelijke overschotten belandden daarom in anonieme massagraven. Omdat het lichaam van de toen vijf jaar oude Andres Felipe nooit gevonden is, bleef Claudia altijd een sprankje hoop houden dat haar zoontje het natuurgeweld had overleefd.

Beelden

Sinds 13 november 2011 is ze er zelfs vast van overtuigd dat Andres Felipe destijds niet is omgekomen. In een TV-uitzending waarin de ramp werd herdacht, zag ze beelden die haar nooit eerder onder ogen waren gekomen. In opnames die daags na de uitbarsting waren gemaakt, lag Andres Felipe in de handen van een hulpverlener. Het jongetje zag er naar omstandigheden goed uit.

Wees
Claudia denkt nu dat hij in de chaos van destijds ten onrechte beschouwd werd als wees. Het is zeer aannemelijk dat het jongetje in het adoptie circuit is beland en verdwenen naar het buitenland. Omdat menig Colombiaans adoptiekind destijds terechtkwam bij Nederlandse ouders, is er een reële kans dat Andres Felipe in Nederland woont.

- Hij is geboren in de plaats Armero, op 22 februari 1980
- Hij kreeg toen de namen Andrés Felipe
- Vermoedelijk heeft hij Colombia verlaten tegen het einde van 1985

- Kun je ons helpen, bel dan nu met de redactie van KRO Spoorloos: 0800-1582
of mail naar spoorloos@kro.nl
 

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.