Project Wereldkinderen in Colombia belicht

Ontmoeting met lotgenootje in Colombiaans hulpproject Wereldkinderen

 Claudia en Nayibe In een speciale uitzending van KRO Spoorloos, de 450e aflevering, reist Claudia (35) naar haar geboorteland Colombia. Daar maakt ze kennis met Nayibe, een 12-jarig meisje dat opgroeit onder moeilijke omstandigheden. Anders dan Claudia, is Nayibe niet geadopteerd. In deze uitzending zetten we hun twee verhalen naast elkaar.

Kansarm

De wijk waar Nayibe woont staat bekend als uitermate kansarm. Om te voorkomen dat meisjes als Nayibe in de prostitutie belanden, is met hulp van kinderwelzijnsorganisatie Wereldkinderen uit Den Haag een speciaal onderwijsproject opgezet. Mede door de steun die Nayibe krijgt vanuit dit project, lukt het haar om zich in het leven staande te houden.

Andes

De geadopteerde Claudia groeide op in Nederland en kreeg als kind alles wat haar hartje begeert. In KRO Spoorloos vertelt ze hoe ze kijkt naar het leven van Nayibe. Na de ontmoeting met Nayibe krijgt de reis voor Claudia een spannend vervolg. Derk Bolt ging in de Andes op zoek naar familie van Claudia. Hij keerde niet terug met lege handen.

In dezelfde uitzending ontmoet Eline tijdens haar zoektocht Jery, die in Colombia opgroeide onder moeilijke omstandigheden.

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.