Verloren telefoonnummer

Het verhaal van Birgit. Ze is 22 jaar als ze voor het eerst in haar leven haar vader Ismail te spreken te krijgt. Met veel moeite heeft ze zijn telefoonnummer in Turkije weten te achterhalen. Ismail nodigt Birgit meteen uit om hem op te zoeken in Turkije. Daar is het nooit van gekomen, en Birgit heeft goede redenen om daar nu heel veel spijt van te hebben.

Eenvoudige vrouw

De moeder van Birgit kreeg zes kinderen van vijf verschillende mannen. Birgit zegt te weten wat daarvan de oorzaak is: Mijn moeder was een eenvoudige vrouw, te lief, te goedgelovig en te aardig. Ze was niet in staat om haar kinderen zelf te verzorgen. Birgit en vier andere kinderen belandden in pleeggezinnen. Birgit verloor haar moeder op jonge leeftijd, en een paar jaar later stierf ook haar pleegmoeder.

Turkse familie

Na de geboorte van haar eerste kind, in 1990, kreeg ze de behoefte om haar vader te ontmoeten. Birgit kreeg haar vader Ismail dus aan de telefoon, maar door omstandigheden is het bij dat ene gesprek gebleven. Na een zoekactie van KRO Spoorloos werd Birgit onlangs buitengewoon warm onthaald door haar Turkse familie, maar de belangrijkste persoon, de vader van Birgit, ontbrak.

 

Verhalen in deze aflevering

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.