Doorbraak in Duitse moordzaak

Deze aflevering wordt herhaald op 29 september om 16 uur op Nederland 1.

Spoorloos hoopt een zoektocht te kunnen afronden die eerder dit jaar moest worden stilgelegd in verband met de moord op een belangrijke tipgever. In januari 2012 ging Derk Bolt in Duitsland op zoek naar Anton Gartner, vader van de 46-jarige Ronald. De Nederlandse moeder van Ronald leerde Gartner kennen toen ze in 1963 was opgenomen in een sanatorium in Davos. De twee kregen een relatie die stukliep toen Gartner vernam dat er een kind op komst was.

Giessen

De zoektocht naar Gartner bracht Derk Bolt in de Duitse plaats Giessen. Daar ontdekte Derk dat Anton Gartner in 1997 is overleden. Er was geen enkel spoor dat leidde naar nabestaanden, maar Gartner bleek wel een stiefzoon te hebben gehad: de inmiddels 54-jarige Ingo. Het lukte om het adres van Ingo te achterhalen, maar aangekomen bij diens flat deed Derk een lugubere ontdekking. Ingo's woning bleek te zijn verzegeld door de politie. Buren wisten te vertellen dat hij enkele dagen daarvoor om het leven was gebracht.

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.